השכונות הדרומיות של תל אביב, שנחשבו שנים ארוכות כחצר האחורית של העיר, משנות את פניהן. המחירים הגבוהים בצפון העיר, התוכניות להתחדשות עירונית שקורמות עור וגידים וזוגות צעירים שמבקשים להישאר בתל אביב – כל אלה הופכים את דרום תל אביב לדבר הכי חם בשוק הנדל”ן | רנית נחום-הלוי
קילומטרים ספורים מפרידים בין שדרות רוטשילד בתל אביב לתחנה המרכזית הישנה, כ-7 דקות הליכה. בפועל המרחק המפריד בין שני הרחובות נראה כמו שנות אור. הראשון הינו חלון הראווה של תל אביב, מרכז עסקים עולמי ואילו השני נתפס כחצר האחורית של העיר, מרכז עירוני בלוי ומיושן, המאכלס בעיקר מסתננים אפריקאים, פועלים זרים מסין או זונות ונרקומנים.
אלא שבשנה האחרונה קיימת אווירה של שינוי בדרום תל אביב – תכניות התחדשות עירונית עליהן דובר במשך שנים רבות קיבלו תנופה, והן הופכות למציאות המשנה את הסביבה.
כך, מתחת לרדאר ולעניין הציבורי, תחת מעטה עבה של סטיגמות ודעות קדומות, הופכת דרום תל אביב לשוק נדל”ן פורח המושך אליו מספר הולך וגדל של משקיעים.
המספרים מדברים בעד עצמם. בדיקה באתר מדלן, המבוסס על עיבוד דיווחי רשות המיסים, מראה עליית מחירים פנומנאלית בחלק זה של העיר. כך לדוגמא, בשכונת נווה שאנן, אחת השכונות הנחשבות ליותר קשות ומורכבות באזור, מחירה הממוצע של דירת 2 חדרים חדשה עמד בשנת 2007 על 333 אלף שקלים. בשנה האחרונה דירת שכזו נמכרת בשכונת נווה שאנן תמורת 1.57 מיליון שקלים, עלייה של 370% בשמונה שנים. מחירה הממוצע של דירת 3 חדרים בשנת 2007 עמד על 436 אלף שקלים, והאמיר ב-2017 ל-1.8 מיליון שקלים, עליית מחיר של כ-400% .
“דרום תל אביב נמצאת היום בצומת של כוחות אדירים הפועלים בשטח ומשנים את השטח מקצה לקצה”, מסביר אסף כהנר מנכ”ל חטיבת השיווק בחברת Ewave Nadlan. “הצעירים נוהרים למקום מכל הארץ. זה שילוב של העלויות הנמוכות יותר ביחס לצפון העיר, לצד האופי והאווירה המיוחדים של הסביבה. גם העירייה משקיעה סכומי עתק בשדרוג ושיקום התשתיות הישנות, ומשחררת ליזמים תכניות להתחדשות עירונית שהיו תקועות במשך שנים”.
התחנה האחרונה
רבים מזהים את התחנה המרכזית הישנה והחדשה בשכונת נווה שאנן בתל אביב כ”מפגע”. אזור התחנות המרכזיות והשכונות הסובבות אותן נחשב לאחד הכושלים והבעייתיים של תל אביב.
משך שנים רבות שימשה התחנה המרכזית הישנה בשכונת נווה שאנן מרכז מסחרי הומה, אתר בילוי מרכזי שכלל שוק לממכר בגדים ושדרת נעליים אשר הצליח למשוך אליו מבקרים רבים שעלו לרגל. הקמת התחנה המרכזית החדשה באמצע שנות ה-90 מחקה כליל את מה שהיה זכור מהתחנה הישנה. רציפי התחנה המרכזית הישנה נהרסו בהדרגה, השווקים נסגרו ושטחי המסחר הוחלפו בתחנות סמים. הפסיפס האורבני החל להתמלא בשוליים של החברה הישראלית, נרקומנים, יצאניות, הומלסים ועובדים זרים. האדם הנורמטיבי נמנע ונרתע להתקרב למקום.
מי שחשב שאזור התחנה המרכזית החדשה יהווה מקור לשפיות ונורמטיביות, התבדה. מפלצת הבטון שהוקמה קטעה את הרצף האורבני ואלפי מטרים רבועים שהוקמו לצרכי מסחר נמצאו רוב הזמן שוממים ובהדרגה הפכו גם-הם כר לפעילות פלילית של אוכלוסיות שוליים. רבים התרחקו גם ממנה כמו מאש.
למרות כל זאת, שוק הנדל”ן במתחמים אלו שידר כללי משחק אחרים לגמרי. באופן תמוה למדי, הפעילות הנדל”נית המשיכה ואף שגשגה ללא מפריע לנעשה ברחוב ומחירי נכסים המשיכו לרשום עליות. הראשונים שגילו את המקום היו המשקיעים הקטנים. אלה הבינו את הפוטנציאל האדיר שמגולם במתחם – מיקומו המצוין הסמוך לשדרות רוטשילד, למחלף לה גווארדיה ולציר מנחם בגין והחלו לבצע עסקאות קטנות ברחובות הסמוכים לתחנה המרכזית הישנה – הגר”א, יסוד המעלה, איגר, נוה שאנן, בני ברק ואחרים.
ב-2007 נרשמה פריצת דרך נדל”נית כאשר נמצא רוכש לבית המחליא ביותר בישראל. מדובר בבית ברחוב פין 1 בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב אשר נחשב ל”מיץ של הזבל” בתל אביב, לאחר ששימש משך שנים משכן לזונות, סרסורים ונרקומנים. באותה שנה נמכר הבית למשקיעי נדל”ן תמורת 3.6 מיליון שקל. 8 שנים לאחר מכן, ב-2015 נהרס הבית הידוע לשמצה כחלק מהתחדשות עירונית שקידמה עיריית תל אביב במקום.
נקודת המפנה
שנת 2015 היוותה שנת מפנה משמעותית בהתפתחות אזורים אלו. במהלכה נחתמו עסקות ענק כאשר גופים גדולים החלו להיכנס למקום בהשקעות אדירות. קבוצת משולם לוינשטיין ושיכון ובינוי רכשו את מתחם התחנה המרכזית הישנה בהיקף של כ-560 מיליון שקל וקדמו תוכנית בניין עיר להקמת מתחם משולב, מגורים מסחר ותעסוקה בהיקף כולל של למעלה מ-300,000 מ”ר בנוי. במקביל לפעילות היזמית הפרטית, קודמו תוכניות להריסת התחנה המרכזית החדשה ופיתוח אזור התחנה המרכזית הישנה לבנייה של כ-1,000 יחידות דיור, בנוסף ל-180 אלף מ”ר של מתחמי תעסוקה, מסחר תרבות ופנאי.
“מכאן קפצו עוד יותר מחירי הדירות בשכונות הדרומיות”, מסביר כהנר, “אם בתחילת העשור מחיר דירה למ”ר עמד על כ-15 אלף שקלים, הרי שמחיר מ”ר לדירה היום כבר נאמד בכ-33 אלף שקלים בפרויקטים החדשים, זינוק של למעלה מ-100 אחוזים בפחות משבע שנים. גם שכונת נווה שאנן ידעה עליות מחיר יפות בשנים האחרונות. לדעתנו מדובר בפחות מחצי הדרך. את פירות ההשקעה הגדולות בדרום תל אביב ניתן יהיה לממש במלואם רק בעוד מספר שנים, כאשר יתקדם הביצוע של פרויקטי הדגל באזור, דוגמת מתחם התחנה המרכזית או שוק העלייה. זו בדיוק הסיבה שאנו ממשיכים לראות נהירה של משקיעים מכל הארץ המבקשים להשקיע בצד הנכון של תל אביב”.
עליות המחיר הן נאות אבל עדיין כאין וכאפס לעומת המחירים בשכונות סביב. בשכונת פלורנטין למשל, הדירות נמכרות בכ-45 אלף שקלים למ”ר ואם נצפין מעט לאזור רוטשילד מחירי הדירות מאמירים לכ-60 אלף שקל למ”ר.
לדברי מנכ”ל אזימוט ייעוץ ופרסום, בני קרת, היועץ ליזמי נדל”ן, תל אביב-יפו הופכת בשנים האחרונות לשם דבר גם בגזרה העולמית, נתון אשר האיץ את התפתחותה גם בשכונות נידחות, שרבים נמנעו לבקר בהן.
“מגמה חיובית זו של העיר מצליחה לגעת גם באזורים אשר נחשבים לפחות מוצלחים מבחינות רבות. כאשר אנו מדברים על דרום העיר אנו מתייחסים בעיקר לרובעים 7 ו- 8, המשתרעים מקיבוץ גלויות, עבור בשכונות נווה עופר ושפירא, וכמובן שכונת פלורנטין בואכה יפו. במשך שנים רבות נחשב אזור דרום תל אביב לאזור החלש ביותר של העיר מבחינה כלכלית וחברתית, אולם בשנים האחרונות מושקעים משאבים רבים על מנת לשנות את פני השכונות ולהפיח בהם רוח חיים חדשה”.
כפר עירוני במרכז תל אביב
בשנים האחרונות ידעה שכונת נווה שאנן תנופת בניה משמעותית. עשרות בקשות להיתרי בניה בשכונה מוגשות מדי יום לוועדת הרישוי בעיריית תל אביב; כמעט בכל פינת רחוב הועמדו גדרות המסמנות את השטח לפני תחילת בינוי ועשרות בניינים בשכונה כבר עברו תהליך של בינוי מחדש ומאוכלסים על ידי ישראלים, בעיקר צעירים, סטודנטים וזוגות צעירים. אל כל זה מצטרפת גם עיריית תל אביב העוסקת ללא לאות בתכנון ושיפוץ התשתיות הפיסיות והרחובות בשכונה בהשקעה כספית עצומה.
“היהלום שבכתר הוא מדרחוב נווה שאנן”, ממשיך כהנר. “מי שבוחן את התב”ע ורואה את כיווני ההתפתחות של שכונת נווה שאנן רואה שהשכונה הזו תהיה כפר במרכזה של העיר תל אביב. בניינים נמוכי קומה בגובה של עד 6 קומות, המעניקים לשכונה אופי חם ואינטימי ובמרכזם המדרחוב שיכלול חנויות, גלריות ובתי קפה נעימים”.
כהנר מדבר מניסיון. חברת Ewave Nadlan חולשת על אזור דרום תל אביב בעשור האחרון. החברה בעלת ניסיון בליווי וייזום מספר רב של פרויקטי נדל”ן בהיקף מאות רבות של יחידות דיור, למעלה מעשר מהם, בדרום תל אביב, בין היתר בשכונת נווה שאנן.
“אני מאמין ששכונת נווה שאנן תהווה הלב הפועם של הסביבה, ותתחרה באטרקטיביות של פנינות חמד תל אביביות אחרות, דוגמת: מדרחוב נחלת בנימין או שוק הפשפשים. המשקיעים שלנו, שיצטרפו לייזום הפרוייקטים מאמינים כמונו באזור, וכבר נהנים מהשבחות אמיתיות ותשואה גבוהה על ההון. אנחנו בפירוש רואים רבעים דומים לנווה שאנן בעולם – דוגמת סוהו בלונדון והארלם בניו יורק – שתהליכי הפיתוח הפכו אותם מהמוזנחים בסביבתם למבוקשים ובעלי ערך. זה בדיוק התהליך שאנחנו מאמינים שיתרחש בשכונת נווה שאנן, ועוד יותר מזה, במדרחוב.”
יוצרים פלורנטין חדשה
ג’נטריפיקציה. זה מה שצופים שיתרחש בדרום תל אביב. מדובר בתהליך עירוני-חברתי של מעבר אוכלוסייה מהמעמד הבינוני והגבוה לשכונות חלשות במרכזי ערים. תנועה זו גורמת לשינוי אופי השכונה ופניה ברמת המגורים, העסקים, האוכלוסייה והחזות הכללית של רחובותיה.
שכונת פלורנטין היא דוגמא טובה להתפתחות שכזו. מדובר בשכונה מיוחדת ומוכרת ביותר בישראל, כאשר צעירים רבים מרחבי הארץ נשאו אליה עיניהם והפכו אותה לאחת הססגוניות והצבעוניות בתל אביב, ליצירת מעין SOHO בעיר. אלא שהזמן, הדמוגרפיה וההתפתחות העירונית אינם עוצרים, ושטח שכונת פלורנטין שהיה בו די כדי להכיל את הביקושים לפני עשור, אין בו כדי להכיל את הביקושים הנוכחיים. כיום אנו עדים לניסיונות של יזמים להקים את “פלורנטין חדשה” ולייצר שכונות לוויין בעלות אופי זהה מדרום לשטחה ההיסטורי.
“שכונת פלורנטין אופיינה בעבר כאזור תעשייה קלה”, מסביר קרת, “עם השנים זיהו רבים את הפוטנציאל הטמון במיקום השכונה, בקרבה נוחה למרכז תל אביב ולמרכז העורקים של תעשיית הטלוויזיה, הצילום, הדפוס, אומנות והעיצוב, והעתיקו את עסקיהם לשם. אין ספק שרובעים אחרים הצמודים לשכונה 7 ו – 8 (אזור יפו ואזור התחנות המרכזיות – שלמה, נווה שאנן, קיבוץ גלויות, העליה והחשמל) יעברו מהפכה פיזית דומה בטווח הקרוב והבינוני. בשל מיקומם המצוין והנגישות לאזור וממנו, קיים פוטנציאל השבחה מצוין באזורים אלו, עובדה אשר תשנה את פניה של תל-אביב יפו בחלקה הדרום-מרכזי”.
אזור דרום פלורנטין, מתוחם בין דרך שלמה (סלמה) מצפון, דרך קיבוץ גלויות מדרום, ושדרות הר ציון ממזרח. אזור זה כולל בתוכו את רחוב שוקן, המוכר בזכות בתי המשפט ששוכנים בו ומערכת עיתון ‘הארץ’ וחלקים של רחוב הרצל המפורסם. השכונה דומה לשכונת פלורנטין באופי המבנים והאוכלוסייה המתגוררת בה, אך בשונה ממנה היא נמצאת בשלבים הראשונים של תהליכי התחדשות עירונית שעברו ועוברים על פלורנטין. ותיקי פלורנטין מספרים כי אווירת הקסם של פלורנטין בשנות ה-90 חיה ובועטת היום בדרום פלורנטין, כאשר הצעירים ממלאים את רחובותיה, והיא הופכת פופולארית בקרב אנשי תרבות, אמנות ומוסיקה.
“שכונת פלורנטין הוותיקה עברה תהליך השבחה שכפי שאנו מנתחים את המצב כבר קרוב למיצוי”, מציין כהנר, “לעומת זאת דרום פלורנטין נמצאת בראשיתו של תהליך ההשבחה, המחירים נמצאים בעלייה כבר זמן מה, אך ללא ספק מרבית ההשבחה נמצאת עוד לפנינו. ככה שאנחנו רואים פוטנציאל רב להשקעה בנכס באזור”.
צפי תשואה של עשרות אחוזים על דירת פנטהאוז
דוגמא לפרויקט מעניין בדרום פלורנטין משווק על ידי Ewave Nadlan ברחוב הרצל 105. מדובר בקומפלקס מגורים יוקרתי בן 9 קומות ו-64 דירות בגודל של 2-3 חדרים ומרפסת קטנה צמודה להם. דירות הפנטהאוז בפרויקט תוכננו בצורה של דירות דופלקס, הן בעלות 3 חדרים, בין 75 ל-85 מ”ר בנוי. בנוסף, כל יחידת פנטהאוז כוללת שתי מרפסות שמש בגודל שנע בין 20 ל-50 מ”ר, ומחירה מתחיל מ-2.99 מיליון שקלים.
מסקר שוק שביצעה Ewave Nadlan, עולה כי המחיר הממוצע למ”ר בדירות הפנטהאוז החדשות בסביבה עומד על 35 אלף שקלים למ”ר, זאת בשעה שבאזורים הנושקים לפרויקט, מחירי דירות סטנדרטיות בשטח דומה נמכרות החל מ-40 אלף שקל למ”ר וצפונה, עד ל-60 אלף שקל למ”ר. כך לדוגמא, בשכונת פלורנטין המחירים למ”ר בדירת 3 חדרים רגילה נעים החל מ-41 אלף שקלים למ”ר; במושבה האמריקאית החל מ-60 אלף שקלים למ”ר; מתחם העלייה החל מ-40 אלף שקלים למ”ר; גן החשמל החל מ-44 אלף שקלים למ”ר; ושוק הפשפשים החל מ-53 אלף שקלים למ”ר.
“ללא ספק מדובר בהשקעה איכותית, הנמצאת על ציר ההשבחה העתידי של דרום תל אביב”, מציין כהנר, “מדובר כאן בכניסה לפוזיציה באחד החלקים הכי מעניינים היום של תל אביב, מקום שמדברים עליו כמרכז הבא, הטרנד הבא, של העיר תל אביב. קהל היעד לרכישה הם משקיעי נדל”ן ומשפרי דיור המחפשים את הפריים לוקיישן הבא של תל אביב”.
לדברי צורי סעדה, שותף בחברת יפו-תל אביב הבונה את פרויקט שלמה 7, “הסוהו” הבא של תל אביב מתהווה ברחובות הביניים, שלמה והעלייה. “אזור זה מהווה את ההזדמנות הכמעט אחרונה לרכוש דירה בתל אביב בפחות מ-2 מיליון שקל. הקרבה למרכזי הבילוי של מרכז תל אביב הופכת אותו כבר היום לטרנדי עבור צעירים, והתכנית המסיבית של העירייה לפיתוח רחוב שלמה מהעלייה עד לשדרות ירושלים, שיהפוך למדרחוב לפחות בחלקו, תזניק את האטרקטיביות שלו. אין ספק שמדובר פה על פלורנטין הבאה שנמצאת היום בהתהוות ותהפוך בהמשך לחלק אינטגרלי משכונת פלורנטין הקיימת. היום מושך האזור בעיקר משקיעים שקונים דירה ב-2 מיליון שקל ומקבלים תשואה של 3.5% מהשכרה, ויש עדיין מקום משמעותי לעליית מחירים. אני מעריך שבחמש השנים הקרובות האזור הזה יישר קו עם המחירים של פלורנטין ואפילו לב העיר”.
לדברי יפה סדן, סמנכ”לית השיווק של חברת יוסי אברהמי הבונה את פרויקט המגורים VIEW ברחוב בן צבי בדרום תל אביב, “אנחנו רואים שתנופת הבניה באזור דרום תל אביב צוברת תאוצה ומאמינים שהיא תתחזק יותר בשנים הקרובות. עיריית תל אביב החלה לשים דגש על פיתוח אזור דרום העיר- וזאת באמצעות אישור תכניות בנייה משמעותיות- שצפויות להוביל לשינוי מהותי בתמהיל הנדל”ן באזור. כיום המחירים בדרום תל אביב עדיין מאוד אטרקטיביים ביחס לממוצע בתל אביב, כך שאנו עדים להזדמנות חד פעמית לרכוש דירה בתל אביב, בשכונה שצפויה להציג צמיחה משמעותית במחירי הדירות בשנים הקרובות”.
פרויקט המגורים VIEW של חברת יוסי אברהמי כולל שני בניינים בני 11 ו-14 קומות, 100 יחידות דיור וקומת מסחר נפרדת הפרוסה על קומה אחת בשטח של 1,200 מ”ר.
העזריאלי של דרום תל אביב
שכונות דרום תל אביב המאופיינות בעיקר בתעשיה קלה משכו אליהן פרויקטים בתמהילים שונים, של מגורים, מסחר ותעשיה. בשנה האחרונה נראה כי מלבד חברות הנדל”ן מתעניינים באזור גם אנשי עסקים וחברות גדולות במשק, ביניהן מתעשיית הרכב.
שיתוף פעולה ראשון בין חברת נדל”ן לחברת רכב נחשף לפני שנים אחדות כאשר חברת הפיתוח ויזום הבניה ‘ויתניה’ וחברת ‘דלק מוטורס’ חברו לרכישת מגרש בפינת הרחובות לה גוארדיה והחרש בדרום תל אביב. בימים אלה ניתן להבחין בניצני שיתוף הפעולה כאשר בצומת הרחובות המדובר מוקם פרויקט אדיר ממדים להקמת שני מבני תצוגה ומכירה לרכבי מאזדה ופורד ורכבי BMW. בשלב השני של הפרויקט הענק מתוכנן בניין משרדים בהיקף של כ- 40,000 מ”ר ב- 32 קומות ובשלב השלישי תקודם תוכנית לבניית שני מגדלים בני 30-40 קומות שיוקמו בעירוב שימושים למגורים ומלונאות בהיקף של כ-100 אלף מ”ר בנוי.
לדברי עפר זיו מנכ”ל חברת ויתניה, “מדובר באחד הפרויקטים הגדולים ביותר בתחום המשרדים המגורים והמסחר המתוכננים בתל אביב ובפרויקט שיעשה לצומת לה גארדיה מה שעשו מגדלי עזריאלי לצומת השלום. הפרויקט יתרום להתחדשותו של כל האזור והוא ייהנה מנגישות תחבורתית מעולה גם בשל מיקומו על נתיבי איילון ומחלף לה גארדיה וגם בשל ציר רגלי מתוכנן שיקשר אותו לתחנת רכבת ההגנה. בהתאם למגמות התכנון העכשוויות בארץ ובעולם אנו מקדמים היום תוכנית של עירוב שימושים במגדל הנוסף על מנת ליצור מרקם עירוני שוקק חיים בכל שעות היום״.
החשיבות של הפרויקט עבור הנראות של דרום תל אביב היא משמעותית. מדובר בשינוי אמיתי של קו הרקיע, עבור כל הנכנסים מהכניסה הדרומית לעיר.
סלבס על ארגזים
מגדלי פאר ושכונת הארגזים בדרום מזרח תל אביב, לא נשמע משהו שמתחבר יחד. לאחר שבמשך שנים סבלה שכונת הארגזים מהזנחה מתמשכת – חברות נדל”ן שנכנסו ופרשו או פשטו רגל ומיזמי נדל”ן כושלים, חברת אלעד ישראל מגורים מקבוצת יצחק תשובה החלה לחולל מהפכה בשכונה.
החברה שנכנסה לשכונה לפני שנים אחדות החלה ב-2014 בקידום שלב א’ של פרויקט ‘פארק תל אביב’ לבניה ושיווק של כ-200 יחידות דיור מתוך 530 דירות שיבנו סך הכל. מאז ועד היום הצליחה החברה לעורר את האזור, לא רק משום מגדלי הענק המתנשאים לגובה, אלא באמצעות שיווק דירות לידוענים והקפצת מחירי הדירות בעשרות אחוזים.
פרויקט ‘פארק תל אביב’ ממוקם בחלקו הצפון מערבי של פארק מנחם בגין. הפרויקט צמוד לפארק טבעי המתחבר לפארק אריאל שרון, היוצרים רצף של כ-8500 דונמים שטחים פתוחים, מרחבים ירוקים משולבים בטבע ומים, מסלולי אופנים, מתקנים לילדים ומרכז ספורט. מלבד השטחים הירוקים הרבים, מיקומו של הפרויקט אטרקטיבי במיוחד, בשל קרבתו לצירי תנועה מרכזיים (נתיבי איילון, כביש 4 וציר משה דיין).
עד היום רכשו בפרויקט 400 משפחות אך הפרויקט גם הצליח למשוך אליו אמנים מצליחים ביניהם, הזמר והשחקן הראל סקעת ובן זוגו הדוגמן עידן רול שרכשו דירת פנטהאוז בת 5 חדרים בכ-4 מיליון שקל. הדירה בשטח של 130 מ”ר וכוללת 2 מרפסות בשטח של כ-95 מ”ר הצופות לפארק. אחריהם הצטרפה גם דפנה רכטר, שחקנית תיאטרון, הקולנוע והטלוויזיה ובתם של האדריכל יעקב רכטר והשחקנית חנה מרון. רכטר רכשה דירת 4 חדרים בכ-2.3 מיליון שקל. הדירה בשטח של 98 מ”ר וכוללת מרפסת בשטח של 11 מ”ר. גם הזמר והמלחין אוהד חיטמן רכש דירת 3 חדרים בפרויקט תמורת כ-2 מיליון שקלים בלבד. שיווק הפרויקט החל לפני כשנתיים וחצי. אז מחיר התחלתי לדירה בשלב א’ עמד על 1.28 מיליון שקל. כיום משווקות דירות בשלב ב’ במחיר התחלתי של 1.93 מיליון שקל – עלייה בשיעור של כ-50%. בסך הכול, מציינים בחברה, כי מדובר בעלייה של כ-30% בשקלול של כל הדירות שנמכרו בשלב א’ לעומת שלב ב’.
‘”פארק תל אביב’ זו ציונות בתל אביב, באזור שעתיד לחולל מהפך בסביבתו”, מסביר מנכ”ל אלעד ישראל מגורים, רונן יפו. “מדובר בפנינה חבויה בתל אביב. הפארק הסמוך יושב על שטח שגודלו פי 3 מגודלו של הסנטרל פארק וכולל שטחים פתוחים, מרחבים ירוקים משולבים בטבע ומים ואלמנטים נוספים שמשפחות צעירות מחפשות. תוסיפו לכך תכנית פיתוח מואצת שעיריית תל אביב מקדמת ומחיר אטרקטיבי ותקבלו שכונה המהווה מקור להתחדשות עירונית פורצת דרך”.
“אנו רואים בפרויקט הזדמנות אמיתית לגור בתל אביב”, ממשיך יפו. “נתוני הרוכשים עד כה מצביעים על כך בברור- תמהיל הרוכשים התחלק בין משקיעים שמאמינים בפיתוחו והשבחתו של האזור, לבין צעירים או משפרי דיור שרכישת דירה בפרויקט, היוותה עבורם הזדמנות להגשים את החלום לגור בתל אביב”.
עם הפנים לרוטשילד
פרויקט ‘ליבינג בגין’ הוא אחד הפרויקטים המבטיחים הממוקמים במשולש הרחובות נחמני, מנחם בגין וטיומקין. מדובר בפרויקט בוטיק הכולל 7 קומות ובו כ-40 יחידות דיור בתמהיל מגוון ובשטח ממוצע של כ-60 מ”ר. הדירות נמכרות החל מ-2.4 מיליון שקל. דירות מיני פנטהאוז נמכרות בפרויקט במחיר התחלתי של 2.8 מיליון שקל. חלק מדירות הפנטהאוז משקיפות לגינת טיומקין וחלק לכיוון נחמני רוטשילד.
פרויקט ‘ליבינג בגין’ הוא של היזמים שולי פרסיאדו ויורם אבנר. בשלב הראשון של המכירות הצליח מנהל המכירות בפרויקט, אמרי פרסיאדו, לחתום על 20 הסכמים עם רוכשים פוטנציאלים. “מדובר בפרויקט צעיר וייחודי הבנוי בסגנון אורבני- תעשייתי והדירות בו מעוצבות בסגנון ניו יורקי טרנדי”, מסבירה פרסיאדו. “הפרויקט ממוקם 250 מטר הליכה מרוטשילד, באזור ה- “סוהו” של תל-אביב. המיקום המעולה, במרכז החיים התל אביבי, מוקף באינספור אפשרויות בילוי, תרבות ותעסוקה, הופך את ‘ליבינג בגין’ ליעד השקעה מבוקש ומקום מגורים מועדף”.
תמהיל הדירות בפרויקט מגוון ומתחיל ב-2 חדרים ומגיע עד לפנטהאוזים בני 5 חדרים.
מתחשיב שנעשה עולה כי דירות בפרויקט נמכרות במחיר התחלתי של כ-50 אלף שקל למ”ר. רק לשם השוואה דירות בסדר גודל דומה באזור רוטשילד נמכרות החל מ-60 אלף שקל למ”ר, כך שלמחירי הדירות יש עוד לאן לשאוף. הדבר נכון בעיקר נוכח מתיחת הפנים הצפויה על ציר מנחם בגין. לפי תוכניות שאישרה עיריית תל אביב, הציר הסואן והאינטנסיבי יאפשר מעבר לכלי רכב בשני נתיבים בלבד (במקום 6 היום) וביניהם תסלל שדרת הליכה ומסלולי אופניים עם עצים וספסלים בסטייל שדרות רוטשילד.