Skip to content

ניתוח נתוני הלמ”ס הבוחן את המחירים הממוצעים של שכר דירה מדי רבעון מעלה כי מחיר השכירות הממוצע לדירה בישראל עמד בסוף הרבעון השלישי של 2018 על  3,879 ₪.

מדובר בעלייה של כ- 3% במחירי השכירות ביחס למחיר הממוצע בשנת 2017 ועלייה של כ- 4.4% ביחס למחיר הממוצע בשנת 2016.

 

לדברי שמאי המקרקעין ישראל יעקב, מחירי השכירות עלו בשנה האחרונה בכל הארץ בשל מדיניות הממשלה שדחקה את המשקיעים החוצה הורידה את היצע הדירות להשכרה בזמן שהביקושים רק עלו. הממשלה העלאתה את מס הרכישה ל-8%, הגבילה את המשכנתאות לדירה שנייה ורצתה ליזום מס על דירה שלישית שאומנם לא יצא אל הפועל אבל השפיע על השוק”.

 

הלמ”ס בוחן את מחירי שכר הדירה בפילוח לאזורים בארץ ולגודל הדירות. מבחינת האזורים בארץ בשנה האחרונה מחירי השכירות עלו הכי הרבה דווקא באזור חיפה. מחירי השכירות באזור חיפה עומדים בממוצע על 2677 ₪ בחודש עלייה של 3.9%  בהשוואה לממוצע המחירים ב- 2017 ועלייה של 4.7% למחיר הממוצע ב- 2016

 

לדברי שמעון ג’יני, מנכ”ל חברת גולדן ארט, המקימה בואדי סאליב שבחיפה את פרויקט הרובע הכולל דירות המיועדות למכירה לצד בנין דירות לשכירות ארוכת טווח “חיפה היא דוגמא לעיר עם מרכז הייטק ומוסדות אקדמיים גדולים, והביקושים בקרב הסטודנטים והסגל האקדמי הצעיר לדירות להשכרה גבוהים. מעבר לכך דירות להשכרה מבוקשות גם באוכלוסייה הכללית בקרב רווקים, זוגות צעירים ומבוגרים שרואים בפתרון זה פתרון מתאים לצרכיהם. בחיפה והערים הסמוכות לה קיים מחסור בדירות איכותיות להשכרה, מה שיכול להסביר את העלייה במחירי השכירות ולחדד את הצורך בהקמת קומפלקסים מנוהלים של דירות לשכירות ארוכת טווח”

 

גם באזור הדרום עלו מחירי השכירות השנה ב- 3.89% ו ב- 6.6% בהשוואה לשנת 2016

יורם אביסרור סמנכ”ל חברת אביסרור הבונה אלפי יחידות דיור באזור בדרום מציין כי בשנים האחרונות הממשלה דחקה את המשקיעים מהשוק גם באמצעות הפחתת הכדאיות לרכוש דירה להשקעה וגם באמצעות עידוד משקיעים למכור את הדירות שלהם לזוגות צעירים. בבאר שבע הרבה דירות יצאו משוק השכירות בגלל מדיניות זו , וזו כנראה אחת הסיבות שהמחירים עלו.

 

בחינת עליית מחירי השכירות באזורים האחרים מעלה כי בגוש דן המחירים עלו ב- 3.53% השנה, בצפון ב- 3.34% במרכז וסובב ירושלים ב- 3.47% , בקריות חיפה ב- 2.71% , בירושלים ב- 2.65% ובתל אביב ב- 2.61%.

 

באזור השרון נרשמה העלייה הנמוכה ביותר ב- 0.46% בלבד כאשר מחירי השכירות של דירות גדולות באזור השרון אף ירדו ב- 1.18% השנה

 

כאשר בוחנים את השינוי במחירים על פי גודל הדירות ניתן לראות באופן ברור כי ככל שהדירות קטנות יותר כך עלו יותר מחירי השכירות.

 

דירות בנות 1.5-2 חדרים התייקרו השנה ב- 4.17%, דירות בנות 2.5-3 חדרים התייקרו ב- 3.42%, דירות בנות 3.5-4 חדרים התייקרו ב2.8% ואילו דירות בנות 4.5- 5 חדרים התייקרו ב- 0.46% בממוצע הארצי

 

לדברי יצחק לקס, מנכ”ל קבוצת אלדד פרי, הבונה דירות 2 חדרים בפרויקטים רבים שהיא מקדמת, “מדובר באחד מהמוצרים המבוקשים ביותר היום בשוק הנדל”ן הישראלי, כאשר מצד שני ההיצע שלו כמעט ולא קיים. התחלות הבניה של דירות קטנות הן אחוזים בודדים מסך התחלות הבניה בישראל וחבל. באמצעות פתרונות יצירתיים של תכנון נכון ועירוב שימושים ניתן לייצר הרבה יותר דירות קטנות שגם ישרתו את הביקוש וגם יהיו כלכליות יותר לרשויות המקומיות”.

 

עם זאת באופן לא מפתיע את השכירות הגבוהה ביותר תשלמו עבור דירות 4.5-5 חדרים באזור תל אביב כאשר הסכום הממוצע עומד בסוף הרבעון השלישי של 2018 על 8900 ₪

הדירות הזולות ביותר לשכירות הן דירות 1.5-2 חדרים באזור קריות חיפה עבורן תשלמו בממוצע כ- 1762 ₪ בחודש